פסטה טעימה ובריאה

רוחשים כבוד לאוכל משובח? כמה דברים שכדאי לדעת על פסטה טרייה ובריאה


fiori fresh pastaמאז ומתמיד נחשב המטבח האיטלקי לאחד מן המטבחים המשובחים, העשירים והמגוונים בעולם, מהסיבה שהוא התהווה במשך מאות שנים, תוך כדי הכלאה בין שפע המטבחים המקומיים במחוזות איטליה השונים והשפעות של העמים שהתגוררו בה. 

על אף היותו של המטבח האיטלקי מזוהה, בין היתר, עם הגלידות, הפיצות, היין האדום והרטבים למיניהם, בהם רוטב אלפרדו, רוטב פסטו ורוטב בולונז, אין עוררין בנוגע לעובדה שהפסטה נחשבת לשגרירה האיטלקית המוצלחת והטובה ביותר בעולם, ובפרט כשמדובר בפסטה טרייה ובריאה הכוללת מרכיבים איכותיים, טריים ונימוחים בפה. 

האהבה הגדולה והכבוד שאותו רוחשים לפסטה האיטלקית נובעים בעיקר מעצם היותה טעימה, פשוטה, משביעה ומהירת הכנה ונטולת התחכמויות מיותרות כמו ה"נובל קוויזין" (Nouvelle Cuisine) הצרפתי, המתאפיין במנות מיניאטוריות המעוטרות בצורה יפהפייה אך מותירות את הסועדים רעבים.

הישר מן המטבח האיטלקי


כל מי שרוחש כבוד למטבח האיטלקי ויודע להעריך אוכל משובח יכול כיום ליהנות מפסטה טרייה ובריאה ברשת המסעדות האיטלקיות של פיורי פסטה בר. פסטה פיורי היא פסטה ללא חומרים משמרים או צבעי מאכל, העשויה מקמח דורום איכותי ועשיר בחלבונים. 

הפסטה הגיעה לישראל הישר מן המטבח האיטלקי, ומיוצרת בסדרות קטנות על בסיס יום יומי, תוך שימוש במרכיבים האיכותיים והטריים ביותר ושמירה על הטעם הביתי. הרשת של פיורי פסטה בר כבשה בסערה את ישראל ומונה כבר כיום ארבעה סניפים, בהם "פיורי יקום" שבתחנת הדלק יקום, וכן בשרונה מרקט שבתל אביב, מתחם התחנה בירושלים וחצר השוק בכפר סבא, ובקרוב צפוי להיפתח במרכז שוסטר גם הסניף החמישי.

כמו לתת קפיצה קטנה לאיטליה...

סוד ההצלחה של פיורי פסטה בר טמון בקמח הדורום המשובח שממנו עשויה אותה פסטה טרייה ובריאה, בחומרי הגלם הטבעיים, בכבוד שרוחשים לעגבנייה שברוטב ולבטטה שברביולי, כמו גם האווירה הנעימה והחמימה השוררת במקום המעניקה לסועדים את התחושה של קפיצה קטנה לאיטליה, וכל מי שרוצה להתפנק מארוחת גורמה אמתית גם בבית, יכול להיכנס אל המעדנייה האיטלקית ולקנות פסטה לפי משקל. כל מה שנדרש הוא שלוש דקות בישול במים רותחים עם מעט מלח, הקפצת רוטב זריזה, והרי לכם חגיגה קולינרית אמתית הישר מן המטבח האיטלקי. 

השפים של פיורי פסטה בר מסבירים שניתן למצוא באיטליה עשרות סוגי פסטה שונים בהתאם לאזור שבו מייצרים אותה, צורתה ואורכה, ומוסיפים שיישנה הפסטה הטרייה, המיוצרת מחיטת דורום משובחת ומתאפיינת בבצק רך ונימוח, צבע רענן וטעמים שנשמרים, ויישנה הפסטה היבשה המוכרת לנו מהמרכולים, כשההבדלים בטעם עצומים, ואם אתם נמנים עם אלו שרוחשים כבוד לאוכל משובח, הנכם מוזמנים לסניף פיורי הקרוב. בתאבון!

x