כתבו עלינו

מאת אייל גפן

צהרים.
עצרתי ביקום למלא דלק .
ככה בלי שום כוונה וצורך לאכול משהו מסודר נכנסתי למקום שקוראים לו "פיורי" שמריח מקמח ופסטה.

התיישבתי על הבר להסתכל בתפריט לחטוף משהו מהיר.
אני מסתכל לתוך המטבח ורואה שרוקחים בו דברים מיוחדים.
ביקשתי ריזוטו..
אני מקבל מנה ריזוטו שמריחה כמו בגן עדן אני לקוח בקצה המזלג לטעום . אלוהים זה ביס ריזוטו מהטובים שאכלתי בחיי ואני נישבע שאכלתי בלא מעט מסעדות איטלקיות.

חברים אני מבקש להצהיר הצהרה קולינארית שאולי טיפה מסוכנת אבל מבחינתי חדה חלקה וסופית.
מצאתי את המסעדה האיטלקית הכי טובה בארץ "פיורי".
לא אכלתי בכולם אבל בנחשבות אכלתי.
אני יודע שיש עוד סניפים . אני מדבר על הסניף ביקום.

בפיורי אין שום שוויץ בשום מנה.
אף אחד שם במטבח לא עובד יותר מידי קשה ויותר מידי יצירתי על מנה.
הוא נותן לחומרים לחיות חיי חופש.
אף מנה שם לא יוצאת מעוצבת באופן מיוחד.
האוכל בכבודו ובעצמו נוצץ.
שום זיקוק של פיקחות יתר.
שום הברקה עיצובית.
הכל כמו שהרגע הגיע מהטבע.

כל מנה שאכלתי שם יוצאת מהכלל.
על מה שלא שתניחו את האצבע בתפריט תצאו מרוויחים עד השמים..

בקשתי לברר מי האבא של המקום המופלא הזה .
אז ככה , השף הנהדר אבי ביטון עזב מסעדת שף מצליחה בתל אביב לטובת סניף של פסטה פיורי בתחנת הדלק של יקום.

נכנסתי לגוגל להקשיב ליותר פרטים..
"יצא מקום הורס. המסעדה הכי מגניבה ומושקעת", הוא אומר, "כמו הרבה דברים טובים בחיים, ההחלטה על המקום לקחה שנייה ורבע, ישר אמרתי כן. זאת הפעם הראשונה בשבילי שאני יוצא מתל אביב ואני שמח".

תזמינו קרפצ'יו תפוחי אדמה שנעשו בטאבון, משוטח עם פטיש ועליו מוזלף שמן זית, פרמזן, תימין.
תזמינו כדור מוצרלה עטוף בבצק פיצה שמוגש על רוטב עגבניות עם שום, שמן זית וזילוף שמן בזיליקום.
תזמינו ברוסקטת אוסובוקו מפורק עם מח עצם, ירקות שורש. פטרוזיליה ופרמזן.
מבשל שם בכישרון נהדר חיים קלומיטי קיבוצניק יפה ומוכשר עד השמים.

אני חושב להשכיר חדר ביקום בשביל להיות קרוב..

x